TAITEILIJAT

THE VOICE

The Voice on nelihenkinen rockyhtye Resonaarista. Bändi on keikkaillut useita vuosia ympäri Suomea. Yhtye soittaa niin kotimaisia kuin ulkomaalaisiakin rockhittejä vuosien varrelta. Bändi on tunnettu hurjasta livemeiningistään!

GRANDEFINALE

Grandefinale on pääkaupunkiseudulta ponnistava 5-henkinen bändi, joka soittaa suomenkielistä pop/rockia.

Yhtyeen persoonallinen soundi ja samaistuttavat lyriikat tempaavat kuulijan mukaansa. Yhtye haluaa musiikillaan muistuttaa siitä, että jokainen on hyvä omana itsenään.

Grandefinalen tarina syntyi lomamatkalla Norjan vuoristossa vuonna 2019. Kiipparisti Vili Rosti ja basisti Adrian Ronkainen päättivät toteuttaa haaveensa omasta bändistä, johon he pyysivät mukaan kitaristi Niina Nousiaisen ja rumpali Riku Gardziellan. Laulaja Amanda Purokuru liittyi mukaan maaliskuussa 2020.


DUO MIRA-MARIA JA MARIANNE

Mira-Maria Kuudanpaiste soittaa poikkihuilua ja laulaa, kun taas Marianne Näräsellä on kosketinsoittimet ja laulu hallussa. Viime vuonna duon keikkailu täytti pyöreitä, sillä he ovat keikkailleet yhdessä vuodesta 2013.

Duo notkistuu monenlaiseen musiikkiin. Joensuun Parafesteillä kuullaan monipuolinen laulumix, johon kuuluu chansoneita, iskelmiä, sekä Leevi and the Leavingsin kappaleita.

kAIUNSÄDE

Kaiunsäde soittaa lähes kokonaan Joose Ojalan säveltämää musiikkia. Yhtyeen soitossa modernista kansanmusiikista innoittuneet melodiat kohtaavat jazz – ja viihdemusiikin harmoniamaailman. Kirsikkana kakun päällä soi kaiken yllä Helena Taskilan panhuilu.

TEATTERI TOTTI: PELTO JA PITKO

PELTO ja PITKO on Teatteri Totin lastennäytelmä kaikille lapsenmielisille.

Oletko jo tavannut Pelle Totin, joka tunnetaan myös lempinimellä PELTO? PELTO on tähän asti esittänyt temppuja ja juttuja yksin, mutta nyt hänen kaverikseen on ilmestynyt toinenkin hauska pelle, nimeltään PITKO!

Miten on mahdollista, että samassa paikassa samaan aikaan on kaksi pelleä. Selityksiä löytyy, mutta emme vielä tiedä, tulevatko he toimeen keskenään. Tule mukaan katsomaan. 

Esityksen kieli on suomalainen viittomakieli ja puhetulkataan suomeksi.
Esiintyjät: Lee Robertson ja Kaj Hautasaari

VAPAA SANA - SANNA RUOKONEN

Vapaa sana (Sanna Ruokonen) on pk-seudulla vaikuttava spoken word artisti, lavarunoilija ja sanoittaja.

Lapsuudessa pyörätuolista ylös kuntoutunut Sanna haluaa rohkaista jokaista pyrkimään pystyyn omasta henkisestä pyörätuolistaan. Lavarunoilijana hän luo intensiivisen esityksen jonka pääosassa on puhuttu teksti, maailman raadollisuus ja toivo.

Vapaa sanan säestäjänä toimii Annika Treuthardt.


KAISA VIITALA

Seinäjoella asuva Kaisa Viitala (50) on pitkän linjan kirjailija, joka tunnetaan mm. 1990-luvulla Kaisa Ikolan nimellä ilmestyneistä Ylämaa- ja Hullu luokka -sarjoista.

Viitalan uusin teos Klaanin vieraana (Karisto 2024) on historiallinen viihderomaani, jonka päähenkilö on liikuntavammainen nuori nainen. Tämän hahmoa luodessaan on osteogenesis imperfecta -luustosairauden kanssa elävä Viitala hyödyntänyt omia kokemuksiaan liikuntavammaisuudesta ja muiden ihmisten suhtautumisesta.


Klaanin vieraana on ollut arvostelu- ja myyntimenestys. Kirja aloittaa 1700-luvun Skotlantiin sijoittuvan Nummien kutsu -sarjan, jonka toinen osa, Klaanin suojeluksessa, ilmestyy Karistolta 2025.

CEPAN MAAILMA FT. PALEFACE & DJ LEIJONAMIELI

Cepan Maailma on vuonna 2022 perustettu MC Cepan eli Mika Lemisen räppiyhtye, joka räppää vitsikästä ja menevää räppiä. Livenä Cepan Maailma on yllätyksellinen ja räväkkä kokemus, joka ei jätä kylmäksi. Cepan lisäksi keikka-kokoonpanoon kuuluu DJ Arwi eli Arto Leinonen.

Paleface (Karri Miettinen) on yksi Suomen merkittävimmistä ja kansainvälisimmistä rap-artisteista sekä kotimaisen räppiskenen pioneereista.

Palefacen musiikillinen osaaminen ja kantaaottavat tekstit ovat tuoneet hänelle lukuisia kunnianosoituksia, kuten vuonna 2016 myönnetyn Suomen kulttuurirahaston suuren kulttuuripalkinnon. Monipuolisena taiteilijana Paleface on kirjoittanut spoken word -runoutta, oopperaa ja musikaalia sekä toiminut kirjailijana, suomentajana ja tiskijukkana. Hänen laaja musiikin tuntemuksensa ja taitava sanankäyttönsä tekevät hänestä ainutlaatuisen hahmon suomalaisessa musiikkikentässä. Tänä keväänä Paleface oli mukana Tähdet, tähdet -ohjelmassa, ja hänen omaelämäkertansa ilmestyy syksyllä 2024.

kALLE SALONEN BAND

Salonen - Gustavson - Gröhn


Suomalaisen urkutaiteen superkokoonpano Salonen-Gustavson-Gröhn on kolmen Hammond-sähköurun kokoonpano, joka soittaa groovaavaa rytmimusiikkia todella suurella urkusoundilla. 

Kalle Salosen kanssa Hammondeja hivelee kaksi pitkän linjan konkaria: Wigwam-yhtyeestä tuttu legenda Jukka Gustavson ja mm. J. Karjalaisen yhtyeessä soittava taituri Pekka Gröhn.

Kokoonpanolta on juuri ilmestynyt uusi albumi, joka kantaa nimeä 
3 x 3.

TEATTERI SIPERIA: KULTTUURIPAKU- ESITYS TIEN PÄÄLLÄ

Miten Sauli Niinistö, Romea ja Juulia, Eino Leino ja Turun ja Tampereen välillä valmisteltava kuntaliitos mahtuu samaan soppaan? Mitä kaikkea tapahtuu, kun näyttämöllä hyörii myös avustajakoira Hali mm. Shakepearen klassikkonäytelmän Romeon roolissa.

Esityksessä ovat mukana näyttelijä-käsikirjoittaja Tuukka Huttunen, muusikko Juha Junttu, näyttelijä Pekka Heikkinen sekä taitava avustajakoira Hali.

Kulttuuripaku on iltamahenkinen musiikkia ja teatteria yhdistävä esitys, joka toteutetaan kulttuurisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Esityksen tarkoitus on viedä kulttuurista hyvinvointia suoraan katsojien luo matalalla kynnyksellä.

PEPPI KINNUNEN

Peppi ja Huvikummusta kajahtaa!
Peppi on Siilinjärveläinen Laulaja lauluntekijä, joka ammentaa lauluissaan suomirockista ja pienen ihmisen elämästä. Pepin keikoilla yleisöllä on aina kivaa. Peppi esittää omien kappaleidensa lisäksi myös covereita. Peppi on ollut esiintymässä Parafesteilla vuonna 2022 yhdessä Lemons yhtyeen kanssa.

KUOPION KIEROON KELLOOJAT

Kuopion Kieroon Kelloojat tuovat Parafesteille kilpatanssia pyörätuoleilla. Tanssiryhmän tarkoituksena on tuoda tanssin iloa ja riemua kaikille kiinnostuneille ikään tai pyörätuoliin katsomatta. Kilpatanssin maailmaan meitä johdattavat Emma ja Katja sekä Sisu ja Harriet.